sl-fotoboek-01.jpg
sl-fotoboek-04.jpg
sl-fotoboek-05.jpg
sl-fotoboek-06.jpg
VEELO TRANSPORT: TWEE VRACHTWAGENS circa 40.000 KG!
sl-fotoboek-07.jpg
VEELO TRANSPORT Kraków, Polen MEI 1989

In het begin van de tachtiger jaren van de vorige eeuw heeft deze stichting /tot 8 december 1985 opererend als Comité/ op diverse plaatsen rond Maassluis, waar de hulpactie op 12 december 1981 gestart is, goederen-inzamelingen gehouden en met andere groepen andersoortige activiteiten ontplooid om de mensen in Nederland attent te maken op de grote nood in Polen en in de andere landen van het voormalig Oostblok. Inzamelingen werden onder meer gehouden in Maasluis, Maasland, Schipluiden en Den Hoorn, Delft, Rotterdam, Den Haag, Capelle aan den IJssel, en bijvoorbeeld ook in Sittard, samen met de Acolieten van Sittard: "Helpt de Deken met een deken voor Polen"! Leuke herinneringen bewaren wij aan de goede samenwerking met de Gereformeerde kerk van Maasluis, aan die van Den Haag-Scheveningen en van Capelle aan de IJssel.

Geachte bezoeker, in dit fotoboek treft U allerlei foto's aan die in verband staan met de activiteiten van de stichting. Deze website is nog in opbouw. Er worden t.z.t. nog meerdere leuke foto's vanuit het archief geplaatst. Een gedeelte van de foto's hebben betrekking op het uitladen van verkregen en ingekochte hulpgoederen in Polen. Helaas zijn niet bij ieder transport foto's gemaakt, maar U kunt ervan verzekerd zijn, dat degenen die de hulp gekregen hebben enorm blij waren. Zo is in het begin van de hulpactie onder meer het Kinderziekenhuis van Poznan geholpen, diverse ziekenhuizen onder meer in Poznan, Kalisz, Krakau-centrum en Nowy Sacz met levensmiddelen, verbandmiddelen, geneesmiddelen en voor hen kostbare injectienaalden (verkregen en/of ingekocht met een gezamelijke actie in de Haagsche Courant en haar regio-kranten, 10-weken lang: "Puzzelen voor Polen', aan welke actie ook wij hebben deelgenomen), een kinderopvangtehuis voor weeskinderen in Warschau, bejaarden- en verpleegtehuizen in Krakau met gereviseerde rolstoelen, die voor de gehandicapten aldaar als een geschenk uit de hemel kwamen. Kijkt U rustig rond en laat uw hart spreken door iets te doneren. Bij voorbaat dank voor uw hulp!